Hevosten koulutus, hinnasto

Hinnasto sivun alaosassa!

Kun haluat onnistua hevosten kanssa, oli tavoitteesi sitten kisaradalla tai lähimetsässä, sinun on tunnettava hevosen oppimista ja käyttäytymistä. Jokainen voi oppia uutta, vaikka olisi tehnyt tietyllä tavalla vuosia. Niin hevoset kuin ihmisetkin. Kun hallussa on useita eri tapoja tehdä asioita, on helppo valita tilanteeseen ja hevosyksilölle sopivin tapa.

Pidän luentoja ja kursseja, käyn kouluttamassa yhtä ihmistä kerrallaan ja välillä koulutan oppilaitoksissa niin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin.

Käytän eri menetelmiä koulutuksessa, sekä paineenpoistoa että palkintoja, mutta ne kaikki perustuvat oikean käytöksen löytämiseen ja vahvistamiseen. Ongelmakäytöksessäkään en provosoi esille väärää käytöstä jotta pääsisin rankaisemaan siitä vaan opetan hevoselle toisen tavan toimia.

img_0331Helppoa kuin – hevosen lastaus? Kyllä, näin voi olla.
Kuvan otti Anna Westerlund.

Luennot ja kurssipäivät

Vuoden 2015-2016 aikana olen yhteistyössä Tuire Kaimion, Anna Kilpeläisen ja Mintti Rautioahon kanssa Suomen Ratsastajainliiton pyynnöstä luennoinut hevosten hyvinvoinnista ympäri maata sekä suomeksi että ruotsiksi.

Ota yhteyttä, sovimme juuri teille sopivasta luennosta tai kurssipäivästä!
Också på svenska! Also in English!

Aiheina mm.

 • hevosen käyttäytyminen
 • hevosen ilmeet ja eleet
 • hevosen hyvinvointi
 • hevosen oppiminen ja kouluttaminen
 • lajityypillinen hevostenpito
 • turvallinen hevosharrastus
 • hevosen asteittainen siedättäminen
 • kohti kilpailuja: miten saat hevosen toimimaan kisoissakin
 • hevosen motivoiminen
 • negatiivisen vahvisteen käyttö
 • naksutinkoulutus ja positiivinen vahvistaminen
 • hevosen maastatyöskentely
 • varsan kouluttaminen ja käsittely
 • hevosen lastaus

 

Hinnasto yksityiskäynnit, kurssit ja luennot (hinnat sisältävät ALV:n 24%):

1½ – 2 h ensikäynti (esim. ongelmahevoset) 90 e (72,60 e ALV 0%)

Yksityistunti: 65 e/tunti (52,40e ALV 0%)
2 yksityistuntia peräkkäin: 55 e/tunti (40,30 e ALV 0%)
2 hevosta tunnilla: 40 e/hevonen/tunti (36,30 e ALV 0%)

Seurojen ja muiden järjestämät kurssit ja luennot (järjestäjä voi tietenkin lisätä oman osuutensa näiden hintojen päälle)

3 h luento tai luento + käytäntö: 20 e/hlö
(16,13 ALV 0%)

6 h kurssipäivä: 40 e/hlö  (32,25 e ALV 0%)

Kurssi- tai luentopäivä 6 h: 620 e (500 e ALV 0%) – tämä on yleensä esimerkiksi ratsastusseuralle hyvä tapa kerätä seuralle rahaa.

Lisäksi veloitan matkakulut (juna/lentolipun hinta tai 0,32 snt/km)

Kurssin järjestäjä voi halutessaan hinnoitella kurssin/luennon haluamallaan tavalla.

Etäisyydestä riippuen (Sipoosta lähtien) vähimmäisosallistujamäärä vaihtelee 10-20 hlön välillä.

Koulutus

Hevosia oppii kouluttamaan kuitenkin vain kokeilemalla itse. Tulen tallillesi opettamaan teitä henkilökohtaisesti tai voit itse kerätä ryhmän ja tulla meille Pohjois-Sipooseen harjoittelemaan käytännössä meidän hevosilla!

Yksityistunnit

Tarvitsetko koulutusapua? Eikö hevonen toimi ihan kuten haluat? Autan mielelläni aikataulun antaessa myöden. Asun Sipoossa ja yksityistunnin hinta on 65 e (sis. ALV 24%). Tämän päälle tulevat matkakulut 0,32 e/km, joita jaetaan saman alueen oppilaiden kesken.

En ole ratsastuksenopettaja mutta koulutan hevosille myös ratsastuksessa tarvittavia taitoja hevosen oman ratsastajan kanssa. Olen erikoistunut nuorten hevosten varusteisiin ja ratsastajaan totuttamiseen niin, että ratsuttamisesta tulee mahdollisimman miellyttävää ja turvallista niin hevoselle kuin ratsastajallekin. Autan myös, jos hevonen tarvitsee uudelleen kouluttamista mm. ohjastuntumaan, ratsastajan hyväksymiseen selkäänsä, apuihin reagoimiseen jne. Ota yhteyttä niin sovitaan tapaaminen.

Oppilaitokset

Räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia oppilaitoksille luennoista käytännön koulutuksiin. Viime vuoden aiheena on ollut mm. hevosen käyttäytyminen (kahden päivän kokonaisuus), varsan opettaminen peruskäsittelyyn ja totuttaminen varusteisiin sekä hevosen oppiminen ja kouluttaminen. Oppilaitoksille oma hinnasto, kysy mitallber@gmail.com