Hevosten koulutus, hinnasto

Hinnasto sivun alaosassa!

Kun haluat onnistua hevosten kanssa, oli tavoitteesi sitten kisaradalla tai lähimetsässä, sinun on tunnettava hevosen oppimista ja käyttäytymistä. Jokainen voi oppia uutta, vaikka olisi tehnyt tietyllä tavalla vuosia. Niin hevoset kuin ihmisetkin. Kun hallussa on useita eri tapoja tehdä asioita, on helppo valita tilanteeseen ja hevosyksilölle sopivin tapa.

Pidän luentoja ja kursseja, käyn kouluttamassa yhtä ihmistä kerrallaan ja välillä koulutan oppilaitoksissa niin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin.

Käytän eri menetelmiä koulutuksessa, sekä paineen poistoa että palkintoja, mutta ne kaikki perustuvat oikean käytöksen löytämiseen ja vahvistamiseen. Ongelmakäytöksessäkään en provosoi esille väärää käytöstä jotta pääsisin rankaisemaan siitä vaan opetan hevoselle toisen tavan toimia. Tämä on useimmiten nopein ja tehokkain tie muutokseen.

img_0331Helppoa kuin – hevosen lastaus? Kyllä, näin voi olla.
Kuva: Anna Westerlund.

Luennot ja kurssipäivät

Ota yhteyttä, sovimme juuri teille sopivasta luennosta tai kurssipäivästä!
Också på svenska! Also in English!

Aiheina mm.

 • Hevosen käyttäytyminen ja sen vaikutus hevosharrastuksessa&kilpailuissa
 • Hevosen ilmeet ja eleet: sis. kipuilme, sulkeutuminen ja muut hyvinvointiongelmiin viittaavat oireet
 • Hevosen hyvinvointi: SRL:n ja Mintti Käkelän, Anna Kilpeläisen ja Tuire Kaimion kanssa yhteistyössä tehty luento, jossa käsitellään hevosen käyttäytymistä ja käyttäytymistarpeita, kouluttaminen ja käyttö, hevosen tunteita ja oppimista
 • Hevosen oppiminen ja kouluttaminen: Perustiedot jokaiselle harrastajalle
 • Nykyaikainen hevostenpito: Miksi hevonen voi parhaiten, mitä lajityypillisemmin sitä pidetään? Millainen on lajityypillinen hevostenpito ja miten sitä kohti voi pienin ja halvoin muutoksin mennä?
 • Turvallinen hevosharrastus: Miten saan ratsastuksesta ja hevosten kanssa toimimisesta mahdollisimman turvallisia?
 • Hevosen siedättäminen: Yleisin hevosharrastajan työkalu on siedättäminen eli asteittainen, järjestelmällinen totuttaminen eri asioihin.
 • Kohti kilpailuja: miten saat hevosen toimimaan kisoissa: Puhumme kilpailusuorituksesta ja matkasta hevosen käyttäytymisen näkökulmasta ja siitä, miten hevonen koulutetaan järjestelmällisesti yhä vaikeampiin tilanteisiin niin, että se voi suorittaa parhaansa myös kilpailuissa.
 • Hevosen motivoiminen: Onko hevonen tahmatassu vai eikö sitä saa pysäytettyä kuin seinään? Kummatkin tarvitsevat koulutusta. Puhumme eri tavoista motivoida hevosta toimimaan, kuten me haluamme.
 • Negatiivisen vahvisteen käyttö: Onko paine paha? Ei ole – kunhan sitä käytetään oikein.
 • Naksutinkoulutus ja positiivinen vahvistaminen hevosen kanssa: Vältä karikot ja onnistu kouluttamisessa
 • Hevosen maastatyöskentely: Jumppaamalla notkeammaksi! Väistöt, venytykset, puomit ja kavalletit maasta käsin.
 • Varsan kouluttaminen ja käsittely
 • Nuoren hevosen esikoulu: Kohti ratsun uraa
 • Hevosen lastauskoulu: Tavoitteena itselastautuva hevonen

 

Hinnasto yksityiskäynnit, kurssit ja luennot (hinnat sisältävät ALV:n 24%):

1½ – 2 h ensikäynti (esim. ongelmatapaukset) 90 e (72,60 e ALV 0%)

Yksityistunti: 65 e/tunti (52,40e ALV 0%)
2 yksityistuntia peräkkäin: 55 e/tunti (40,30 e ALV 0%)
2 hevosta tunnilla: 40 e/hevonen/tunti (36,30 e ALV 0%)

Seurojen ja muiden järjestämät kurssit ja luennot (järjestäjä voi tietenkin lisätä oman osuutensa näiden hintojen päälle):

3 h luento tai luento + käytäntö: 20 e/hlö (16,13 ALV 0%) tai 400 e (322,58 ALV 0%)

6 h kurssi tai luento: 40 e/hlö  (32,25 e ALV 0%) tai 620 e (500 e ALV 0%)

 

Lisäksi veloitan matkakulut (juna/lentolipun hinta tai 0,32 snt/km)

Kurssin järjestäjä voi halutessaan hinnoitella kurssin/luennon haluamallaan tavalla.

Etäisyydestä riippuen (Sipoosta lähtien) vähimmäisosallistujamäärä vaihtelee 10-20 hlön välillä.

Koulutus

Hevosia oppii kouluttamaan kuitenkin vain kokeilemalla itse. Tulen tallillesi opettamaan teitä henkilökohtaisesti tai voit itse kerätä ryhmän ja tulla meille Pohjois-Sipooseen harjoittelemaan käytännössä meidän hevosilla!

Yksityistunnit

Tarvitsetko koulutusapua? Eikö hevonen toimi ihan kuten haluat? Autan mielelläni aikataulun antaessa myöden. Asun Sipoossa ja yksityistunnin hinta on 65 e (sis. ALV 24%). Tämän päälle tulevat matkakulut 0,32 e/km, joita jaetaan saman alueen oppilaiden kesken.

En ole ratsastuksenopettaja mutta koulutan hevosille myös ratsastuksessa tarvittavia taitoja hevosen oman ratsastajan kanssa. Olen erikoistunut nuorten hevosten varusteisiin ja ratsastajaan totuttamiseen niin, että ratsuttamisesta tulee mahdollisimman miellyttävää ja turvallista niin hevoselle kuin ratsastajallekin. Autan myös, jos hevonen tarvitsee uudelleen kouluttamista mm. ohjastuntumaan, ratsastajan hyväksymiseen selkäänsä, apuihin reagoimiseen jne. Ota yhteyttä niin sovitaan tapaaminen.

Oppilaitokset

Räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia oppilaitoksille luennoista käytännön koulutuksiin. Viime vuoden aiheena on ollut mm. hevosen käyttäytyminen (kahden päivän kokonaisuus), varsan opettaminen peruskäsittelyyn ja totuttaminen varusteisiin sekä hevosen oppiminen ja kouluttaminen. Oppilaitoksille oma hinnasto, kysy mitallber@gmail.com