Välkommen!

Jag heter Minna Tallberg och är hästtränare, fotograf och skribent. Boken ”Motiverad häst – inlärning, beteende och kommunikation” kom i början på december 2021 och finns att beställa t.ex. här:

https://www.adlibris.com/se/bok/motiverad-hast—inlarning-beteende-och-kommunikation-9789526970318

https://www.bokus.com/bok/9789526970318/motiverad-hast-inlarning-beteende-och-kommunikation/

Scrolla ner på sidan för att ladda ner några sidor av boken helt gratis!

Minna

Jag har jobbat som frilansfotograf och ridsportjournalist sedan 1990-talet och gick över till att träna hästar och hästägare i början av 2000-talet. Jag föreläser om hästens inlärning och träning, beteende, kroppsspråk och minspel, välbefinnande och hur vi kan lösa olika problem.

Min specialitet är att integrera moderna, forskningsbaserade träningsmetoder i den klassiska häst- och ridkulturen. Som bisyssla jobbar jag ibland med att träna djur för film och teve.

Jag bor med min familj i Sibbo i södra Finland. Förutom en blandad grupp hästar av olika raser – allt från nordsvensk brukshäst och shetlandsponny till arab, quarter och trakehner – har vi också hundar, katter, höns, sex får och tre lappkor.

Jag hade den stora förmånen att få lära mig hur man tränar djur av Finlands främsta på området, Tuire ”Tuikku” Kaimio. Inte bara hästar, även om det har varit mitt främsta intresse, utan också hundar, katter, fåglar och en del andra djur. År 2006 och 2007 fick jag dokumentera Tuikkus träningsprogram för blivande arbetselefanter i Nepal. Jag har lärt mig att alla djur lär sig på samma sätt men också att varje djur är sin egen, unika individ och träningen måste anpassas till det.

Som hästtränare blandar jag glatt lätt tryck och eftergift med att belöna rätta beteenden med något hästen verkligen vill ha. Målet är att hästen ska ha roligt och lära sig att utföra krävande rörelser eller uppgifter med iver och en positiv inställning.


Du kan ladda ner några sidor av boken som PDF genom att klicka på länken nedan:


%d bloggaajaa tykkää tästä: