Minna

Olen sipoolainen hevostenkouluttaja, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, kirjoittaja ja valokuvaaja, joka on harrastanut hevosia lapsuudesta saakka vaihtelevalla intensiteetillä. Olen perehtynyt erityisesti myös hevosten käyttäytymiseen, ajankohtaisiin tutkimuksiin ja siihen, miten hevostenpito kannattaisi järjestää mahdollisimman hyvin.

Autan hevosenomistajia ja ratsastajia tarpeen vaatien maasta käsin ja tehden yhteistyötä hevosen ratsastajan kanssa. Totutan esimerkiksi nuoria hevosia varusteisiin ja ratsastajaan niin, että ne suorastaan toivovat, että ratsastaja nousisi selkään ja myös pysyisi siellä. Jos hevosella on lastausongelma, pyydystysongelma, jalannosto-ongelma, päänarkuutta tms. autan siinäkin.

Onko hevonen vino, jäykkä tai toipilas? Räätälöimme yhdessä sille maasta käsin jumppaamisohjelmaa, joka tähtää hevosen saamiseksi suoremmaksi, notkeammaksi ja vahvemmaksi. Kulkeeko hevonen ratsastaessa notkoselkäisenä pää pystyssä vai nyökkääkö se kuolaimen taakse? Opetan hevoselle paremman tavan liikkua ratsastajan alla.

Uskon vahvasti kouluttamiseen ja siihen, että hevoset kyllä toimivat halutulla tavalla, kunhan ne tietävät, mitä ihminen haluaa ja oikein toimimisesta tehdään hevosille kannattavaksi. Usein ongelmakäytös ratkeaa suurelta osin sillä, että hevosen elinolosuhteet muutetaan parempaan suuntaan. Teen yhteistyötä eläinlääkäreiden, satulansovittajien, ratsastajien, kengittäjien ja ratsastuksenopettajien kanssa, jotta hevosille löytyisi kokonaisvaltainen apu ja se pysyisi pitkään terveenä ja tyytyväisenä.

Käytän mielelläni palkintoja koulutuksessa mutta olen vakaasti sitä mieltä, että hevosia  tulee kouluttaa myös negatiivisen vahvisteen avulla ja käytän koulutuksessa myös painetta ja sen poistoa. Olen siis yhdistelmäkouluttaja: koulutus perustuu vahvisteisiin ja oikean toiminnan opettamiseen. Tiedän myös, etteivät ruokapalkinnot sovellu kaikille hevosille eikä joka asiaan.

Ratsastan kyllä itsekin, mutten erityisen hyvin. En siis ole ratsuttaja enkä ratsastuksenopettaja.

banner

2 Kommenttia

  1. Hei.
    Olin Kaipion tilalla pitämässäsi lastauskoulutuksessa ja ongelmana oli että hevonen jysähti ennen traikkua ja piti houkutella/pakottaa sisään. Kyseessä on 15-vuotias suokki jonka kanssa pitää päästä yksin valmennuksiin. Koulutuksessa treenasin lainahepalla.

    Aloitin harjoittelun vihdoin, kun olin tarpeeksi miettinyt mistä ongelma johtuu ja minulla oli hyvä hetki aloittaa. Menetelmiäsi hieman soveltaen lastaaminen kesti ensimmäisellä kerralla reilun viisi minuuttia. Viidennellä yrittämällä (kolmas harjoituskerta) hevonen käveli löysällä narulla perässäni suoraan autoon. Nyt ollaan siinä vaiheessa että suljen puomeja ja väliseiniä. Lastaan hevosta nyt lähes joka päivä ratsastuksen yhteydessä. Hevonen tulee tarhan portille norkoilemaan kun ajan kärryn lastauspaikalle. Se selvästi nauttii harjoituksista kun edessä on rauhaa, kehuja ja herkkuja.

    Haluan kiittää loistavasta opetuksesta ja siitä tunteesta, että minä ja hevonen luotamme toisiimme. Sen tunteen voittanutta ei ole. Ihanaa kesää!

    T.Suvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s