Hevosesta. About the Horse.

Jos olen tähän mennessä oppinut jotain hevosista ja niiden koulutuksesta niin tämän: Koskaan ei ole niin kiire, ettei voisi tehdä asioita järkevästi. Järkevästi tarkoittaa, että pidetään mielessä, että vaakakupissa on aina yhden elävän, tuntevan eläimen loppuelämä. Aina kun pakotetaan hevosta, säikytetään sitä tai aiheutetaan sille kipua, vaikutetaan sen käsitykseen ihmisestä tai tilanteesta, johon ihminen hevosen toi. Hevonen, jonka kokemukset ihmisistä ovat myönteisiä, on luottavaisempi ja siksi hieman turvallisempi. Empatialla ja kärsivällisyydellä pääsee pitemmälle.

peace

If I’ve learned anything so far about horses and training them it is this: There is never sucha hurry not to be able to do things properly. Properly means always keeping in mind that on the other side of the scales you have the rest of a life: the life of a living, feeling creature. Every time you force a horse, scare him or cause him pain, you tell him something about people or the situation you put the horse in. A horse whose experiences of people are positive is a more trusting horse and therefore a bit safer horse. With empathy and patience you will always get further.

trust

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: