Hevosten ilmeet: silmät

Tutkimus hevosten silmien ilmeestä on nyt julkaistu. Tulos: kun hevosta peloteltiin, sen yläluomen asento muuttui eli kulmasta tuli isompi, kun hevosta rapsutettiin, kulma pieneni. Eli kun hevonen pelkää, sen silmän ympärillä käytössä on samat lihakset kuin ihmisilläkin: pelokas hevonen näyttää silmiltään pelokkaalta nyt tutkitustikin.

Koe järjestettiin niin, että hevosia valokuvattiin silloin, kun mitään kummallista ei tapahtunut, silloin kun niitä rapsuteltiin tutun ihmisen toimesta sä’än edessä, silloin kun ne odottivat ruokaa, silloin kuin niiden karsinanaapuria ruokittiin ja silloin, kun niiden karsinan ulkopuolella heilutettiin minuutin ajan muovipussia, joka oli täytetty tyhjillä tölkeillä.

Kulma on ensimmäisen linkin kuvan alaoikea kuva eli kohta f).

http://journals.plos.org/plosone/article/figure/image?size=large&id=info:doi/10.1371/journal.pone.0164017.g001

Koko teksti: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0164017

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: