Onnistuneen hevostelun kolme periaatetta

  1. Pidä tekojasi ja reaktiosi rauhallisena.

    Olet tekemisissä monisatakiloisen pakoeläimen kanssa ja sillä on turvallisin olo rauhallisessa seurassa. Tiedän, ettei kukaan voi (ainakaan kertaheitolla, jos muistutatte niin kerron Huutavat Lapset Kaupassa -esimerkkini joskus) vain päättämällä muuttaa tunteitaan mutta käyttäytymiseesi voit useimmiten vaikuttaa.

  2. Ellei asiat suju, tarkista ainakin nämä asiat:

    Onko hevonen kipeä? Oletko varma, ettei se ole? Esimerkki: Tutkimuksesta riippuen 40-85% hevosista on vatsahaava. (Älä masennu: moni kipu on löydettävissä ja hoidettavissa ja sen jälkeen moni ongelma poistuu itsestään tai hyvin vähällä kouluttamisella).

  3. Osaako hevonen? Oletko varma? 

    Jos hevonen on joskus oppinut jotain, se on voinut oppia myös siitä pois. Silloin sitä pitää kouluttaa. Hyvä puoli tässä on se, että hevonen oppii nopeasti ja muistaa hyvin. Yleistäminen on se, mihin hevosten kanssa menee aikaa.

Usko pois, tällä pääsee jo pitkälle. Jos vielä pidät mielessä, millainen eläin hevonen on ja miten se käyttäytyy, pääset vielä pidemmälle.

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: