Syksyn suunnitelmia Sipoossa

Olen nyt kaksi päivää väkertänyt kurssikuvauksia ja -kuvia eikä tunnu tulevan valmista millään, joten tässäpä hieman ennakkoinfoa Kuuranmäen syksyn toiminnasta. Enemmän tietoa koulutuksista ja luennoista tulee pian, mutta ilmoittautua voit jo nyt. 

Verkkokauppa muuttaa, joten varaus toistaiseksi tekstarilla p. 050-520 3598 tai maililla mitallberg@gmail.com. Kirjoita viestiin oma nimesi sekä mihin koulutukseen osallistut.

Ensimmäinen luento/demo on koira-aiheinen ja kouluttajana toimii Miia Kantinkoski.

Miia on erikoistunut hajutunnistukseen ja on jo parinkymmenen vuoden ajan kouluttanut niin avustajakoiria kuin työkoiria ja esiintyjiä elokuviin. Miia toimii myös tulevien eläintenkouluttajien opettajana.

Miia tulee meille la 18.8. klo 16-19 puhumaan ja näyttämään tilan koirilla, miten hajutunnistusta opetetaan ja aiheena on kaikkien hevosihmisten lähellä oleva asia: Miten koira opetetaan löytämään irtokenkä laitumelta!
Paikkoja on rajoitettu määrä ja ilmoittautumisia on jo tullut useampia, joten ilmoittaudu pian tekstarilla 050-520 3598. Luennon hinta on 40 e (sis. ALV).

Hevosaiheisia luentoja jatkamme joka maanantai-ilta alkaen 20.8. Tarkoitus on, että nämä ovat sävyltään keskustelevia ja kysyä saa aina. Pienet ryhmät mahdollistavat tämän mielestäni parhaiten, paikkoja on siis näillekin rajoitetusti.

Luennot pidetään maanantaisin klo 18-20 ja ne pidetään edullisina, 15 e/krt (sis. ALV). 

Elo- ja syyskuun luentojen aiheet:

20.8.: Hevosen käyttäytyminen & miten se vaikuttaa hevosten käyttöön ja pitoon
27.8.: Naksutinkoulutuksen aloittaminen: Periaatteet ja käyttö hevosen kanssa
3.9.:   Ruokapalkintojen käyttö ratsastuksessa: Lisää motivaatiota, vältä karikot!
10.9.: Hevosen oppiminen ja kouluttaminen 1
17.9.: Nuoren hevosen esikoulu: Mitä tulee osata ennen ratsun uraa?
24.9.: Hevosen oppiminen ja kouluttaminen 2

R + Ratsu (Sipoo)

Haluaisitko oppia kouluttamaan hevosia nykyaikaisin menetelmin?
Oletko kiinnostunut palkitsemalla kouluttamisesta myös ratsastuksessa?

Tule mukaan Kuuranmäen koulutusryhmään, jossa koulutamme tilan aloittelevia ratsuhevosia. Työskentelemme myös jo ratsastettujen hevosten uudelleen koulutuksen parissa.
Vaikka kyseessä on ratsun koulutuksesta, aloitamme maasta ja siirrämme sitten opetetut asiat selkäänkin. Luvassa on varusteisiin ja ratsastajaan totuttamista, maasta- ja liinatyöskentelyä, puomeja ja kavalletteja, maastajumppaa, maastoiluun opetus, autoihin opettamista jne. jne. Osallistujat saavat kokonaisvaltaisen kuvan nuoren hevosen yleissivistyksen ja luottamuksen rakentamisesta.

Milloin? Maanantaisin klo 10-13, perjantaisin klo 18-21 ja kerran kuussa sunnuntaisin klo 10-15. Aloitamme ma 20.8.

Sunnuntain koulutuspäivillä on teemat:

Syyskuun 2. pv: Lastauskoulun käytäntöpäivä. Pureudumme lastauskoulutuksen anatomiaan eri hevostemme kanssa. Päivän teemana on asteittainen siedättäminen, ruoka- ja rapsutuspalkintojen käyttö, koulutuksen järjestelmällisyys ja hevosen mielentilan tunnistaminen.
Syyskuun 23. pv: Maastatyöskentely: Notkeutta, motivaatiota ja parempaa suhdetta hevoseen.

Jatkamme sään salliessa läpi talven ainakin maanantain päiväryhmän ja sunnuntain teemapäivien kanssa (lämmin taukotila löytyy).

Missä? Kuuranmäen tila, Pohjois-Sipoo. Järvenpäästä 15 km, Nikkilästä  8 km ja Helsingistä 40 km. Julkisilla ei valitettavasti pääse lähelle mutta tiedustele hakumahdollisuutta esim. Nikkilästä tai Järvenpään asemalta (mitallberg@gmail.com).

Kenelle? Hevosharrastajalle, joka haluaa oppia lisää hevosten kouluttamisesta ja motivoimisesta. Tavoitteena on hevonen, joka on itse mielellään osallistumassa koulutukseen. Vaikka sinulla olisi oma hevonen tai kävisit muualla ratsastustunneilla, tämä koulutusryhmä sopii täydentämään osaamistasi.

Jollei oppimisteoria ja operantti kouluttaminen ole vielä sinulle tuttu asia, suosittelen samalla aloittamaan maanantai-iltojen Tietopohja kuntoon -luennoilla.

Kuka kouluttaa? Minna Tallberg, eläintenkouluttaja (AT), hevostenkouluttaja. Lue lisää Minnasta tästä: http://sempatia.fi/?page_id=249

Koulutuskerta koostuu sekä keskustelevasta teoriasta että käytännön kouluttamisesta, johon kaikki pääsevät halutessaan osallistumaan (jos haluat, saat toki vain seuratakin) – kahvitaukoa unohtamatta. Ryhmään mahtuu kerrallaan max 6 henkilöä, sunnuntain teemapäiville hieman enemmän.

Mitä maksaa? Yksittäisinä kertoina maanantai 35 e/krt, perjantai 45 e/krt, sunnuntai (5 h) 55 e/krt. 10 kerran kortti maanantaille 300 e ja perjantaille 400 e.

Miten ilmoittaudun? Miten saan lisätietoja? Laita YV Facessa (linkki), sähköposti mitallberg@gmail.com tai tekstari 050-520 3598. Jollen vastaa 2 päivän sisällä, ota yhteyttä uudelleen, viestejä hukkuu välillä uusien joukkoon!

Tervetuloa mukaan!

IMG_0884

 

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: