1.1.2019: Uusi alku

Koska pitkään jatkuvat suoritukset ovat itselleni vaikeita, ja suurien projektien aloittaminen myös, aloitan pienestä. Pyrin kirjoittamaan blogiin lyhyesti joka aamu, mukana jokin eläimiin – yleensä hevosiin – liittyvä vinkki. Tässä uuden vuoden ensimmäinen.

Jännittynyt vai rento? Ympäristön ja hevosen luonteen vaikutus oppimiseen

55 hevosen tutkimus ”Emotional state and personality influence cognitive flexibility in horses (Equus caballus)” katsoi, oliko hevosten oppimisessa eroja riippuen siitä, millaisessa paikassa oppiminen tapahtui. Paikkoihin oli liitetty joko myönteisiä  (ruokapalkinnot) tai kielteisiä (äkilliset, uudet tapahtumat) kokemuksia. Tutkimuksessa todettiin, että vaikka hevoset oppivat yhtä hyvin kaikissa karsinoissa, myönteiseksi opetettu ympäristö edisti opitun muokkaamista myöhemmin ja peloton persoonallisuus antoi hevoselle parempia oppimisen edellytyksiä.

Omia mietteitäni

On paras varmistua siitä, että hevonen kokee ympäristön ja ratsastamisen myönteiseksi, ei jännittäväksi.

Kun kasvatat varsan, valitse sille pelottomat vanhemmat.

IMG_0684

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: