Mitä ajattelin tänään?

Luennoin kerran viikossa hevosalan ammattilaisille ja kun tiivistän aiheita tunnin pituiseen luentoon niin saan tosiaan aivoilleni virikettä. Pakon alla selviää, mitä itse pidän aidosti tärkeänä. Tähän asti:

Vahvisteet ja sitä, että hevosyksilö on se joka määrittelee, mikä on sille vahviste.

Kouluttaminen ja sitä, että jokainen kouluttaa hevosia, jos on niiden kanssa tekemisissä.

Hevosen kokemus on se, jolla on väliä. Jos painetta lisätäään ennen kuin hevoselle on opetettu, miten se pääsee siitä eroon, se on hevosen rankaisemista siitä, ettei se vielä osaa. Rankaisu lisää pelkoa ja pelko heikentää hevosen hyvinvointia.

Opitun yleistämisen tärkeys eli sitä, että hevosta koulutetaan myös toimimaan erilaisissa ympäristöissä. Hevonen oppii nopeasti ja muistaa hyvin, mutta yleistämiseen menee aikaa.

Siedättäminen eli järjestelmällinen, asteittainen totuttaminen. Hevosihmisen tärkein osaamisalue. Hevonen voi tottua melkein mihin tahansa, kunhan sillä on siihen mahdollisuus.

Niin, sain jutella oppimisesta ja eläinten kouluttamisesta sekä kouluttajan vastuustakin Ylen Efter Nio -ohjelmassa, se oli kivaa!
https://areena.yle.fi/1-50642487?seek=1552

Hevosen lyöminen muovipussilla päähän voi koulutuksesta tai sen puutteesta riippuen olla hevoselle pelkoa aiheuttavaa tai mielenkiintoista, myönteistä ja kannattavaa.

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: