Webinaarit 2022!

Minna Tallbergin hevoswebinaarit 2022

Live: Keskiviikkoisin klo 18-20 ja lauantaisin klo 16-18. Tallenne katsottavissa 1 kk ajan. Hinta 14,90 e/webinaari (sis. ALV).
Kaikki webinaarit hankittavissa verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/sempatia/section/webinaarit/

Jokaiseen webinaariin sisältyy n. 1½ tunnin luento-osuus sekä ½ tunnin keskustelu/kysymysosuus. Luento tallennetaan ja on katsottavissa kuukauden ajan. Keskustelua ei tallenneta. Kun ostat webinaarin saat kutsun Teamsin kokoukseen (muista tarkistaa roskapostikansiosi!) ja seuraavana päivänä linkin tallenteeseen, joka löytyy salasanan takana Vimeosta. Saat myös linkin, jossa voit käydä kommentoimassa tai kysymässä. Kerran kuukaudessa teen bonusvideon, jossa vastaan tulleisiin kysymyksiin.

Kenelle?

Webinaarit sopivat hevosista kiinnostuneelle, aloittelijoista syväharrastajille ja ammattilaisille. Jos haluat tietää lisää hevosesta eläimenä, sen käyttäytymisestä, elekielestä, oppimisesta ja kouluttamisesta, tule mukaan!

Kuka?

Minna Tallberg on sipoolainen hevostenkouluttaja (eläintenkouluttajan ammattitutkinto, eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto tekeillä), kirjoittaja ja valokuvaaja, joka on työskennellyt eläintenkouluttajana 20 vuoden ajan. Tätä ennen hän toimi valokuvaajana ja toimittajana, erityisalana hevoset ja ratsastus. Minna on kasvattanut yhdeksän varsaa, luennoinut ja kurssittanut hevosihmisiä ympäri Suomen ja kirjoittanut hevosaiheisen tietokirjan Toimiva hevonen – näin onnistut, joka ilmestyi vuonna 2020 suomeksi ja vuonna 2021 ruotsiksi.

Miksi?

Mitä enemmän tiedät hevosesta, sitä helpompi elämä hevosen kanssa on. Moni ongelmatilanne liittyy paitsi oppimiseen, myös hevosen luontaiseen käyttäytymiseen, pelkoon tai kipuun. Kun opit tunnistamaan hevosen pienenkin jännittymisen ja muuttamaan hevosen käyttäytymistä kouluttamalla, saat nopeita ja pysyviä tuloksia.

Aikataulu:

Ke 12.1.2022 klo 18-20: ***ILMAISLUENTO GOOGLE MEETSISSÄ*** Hevosen käyttäytymisen muuttaminen kouluttamalla. Miten onnistut kouluttamaan hevoselle uusia taitoja tai muuttamaan jo opittuja tapoja. Mikä on vahviste, mikä rankaisu ja miten koulutetaan hevosen hyvinvointia huomioon ottavalla tavalla. Mitä tarkoittaa vahvistetiheys, kriteeri, yleistäminen, vastaehdollistaminen, siedättäminen ja muokkaaminen. Jotta saat enemmän irti tulevista webinaareista, katso ensin tämä!

La 15.1.2022 klo 16-18: Katsotaan hevosta 1: Hevosen käyttäytyminen, ilmeet ja eleet. Millainen on hevosen normaali käyttäytyminen ja mikä on poikkeavaa. Miten tunnistat hevosen pienimmät eleet ja ilmeen muutokset. Mitä muuttuu hevosessa, kun se jännittyy. Miten erityyppiset hevosyksilöt ilmentävät myönteiset ja kielteiset tunnetilansa.

Ke 19.1.2022 klo 18-20: Katsotaan hevosta 2: Jännittyminen, pelkoa vai kipua? Miten tunnistat hevosen jännittymiseen ja kipuun viittaavat eleet, ilmeet ja käyttäytyminen. Miten voit selvittää, sattuuko yhä vai onko hevonen oppinut välttämään tiettyjä tilanteita siksi, että siihen on ennen sattunut.

La 22.1.2022 klo 16-18: Hevonen oppii aina. HUOM! Tämä ei ole liveluento, linkki tallenteeseen tulee sähköpostissa ilmoittautuneille ja keskusteluosuus pidetään la 29.1. klo 18.15-18.45. Millainen oppija hevonen on? Millaiset vahvisteet sopivat mihinkin taitoihin ja tilanteisiin, miten kouluttaa hevosta, joka jännittyy paineen käytöstä? Miten ympäristöä muokataan oppimiselle suotuisaksi? Miksi on väliä, tietääkö hevonen miten paineesta vapautuu, ennen kuin paine lisääntyy? Miten korjataan ongelmakäytöstä?

Ke 26.1.2022 klo 18-20: Positiivisen vahvisteen käyttö. Jos haluat herättää hevosessa myönteisiä tunteita ja kouluttaa sitä, palkintojen käyttö on erinomainen apu. Miten aloitat positiivisen vahvisteen käytön ilman, että hevosesta tulee taskuja hamuava tai takapään ihmiseen kiinni tunkeva hirviö? Miten opetat hevoselle turvallisia ensitaitoja ja millä tavalla palkinnoista päästään eroon – vai päästäänkö?

La 29.1.2022 klo 16-18: Hevosen peruskäsittely. Opeta hevonen suhtautumaan rauhallisesti käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin, opeta hevoselle sujuva ja vahva paikallaan seisominen ja talutuskäytös.

Ke 2.2.2022 klo 18-20: Eläinlääkärin suosikkipotilaaksi. Hoitotilanne voi olla pelottava hevoselle, jos se kokee pelkoa tai kipua. Moneen asiaan voi kuitenkin valmistella hevosta etukäteen kouluttamalla ja hoitotilanteessakin hevonen oppii. Mitä, se on sinusta kiinni. Tämä luento sopii myös eläinlääkäreille ja eläintenhoitajille, jotka hoitavat työssään hevosia.

La 5.2.2022 klo 16-18: Hevonen eläimenä ja yksilönä. Kaikki hevoset ovat toistensa kaltaisia käyttäytymiseltään, mutta jokainen hevonen on myös oma ainutlaatuinen yksilönsä. Miten synnynnäiset temperamenttierot, pitkän ajan muovaama persoonallisuus ja selviytymisstrategiat vaikuttavat elämään hevosen kanssa? Miten paljon kokemukset vaikuttavat ja kuinka pitkälle kouluttamisella voidaan muuttaa hevosta?

Ke 9.2.2022 klo 18-20: Hevosen lastauskoulu 1: Ennakkotaidot ja lastauskoulutuksen aloittaminen. Lastaus ja kuljettaminen kuuluu yleisimpiin asioihin, joissa esiintyy haasteita. Hevonen on eläinlajina kaikkea muuta kuin helppo lastattava ja kuljetettava. Siksi sitä pitää kouluttaa huolellisesti. Tavoitteena on hevonen, joka kävelee suoraan traileriin heti kun se saa siihen mahdollisuuden ja joka pysyy siellä rauhassa, kunnes sitä otetaan ulos.

Meille tulee pentu, lomaviikko!

La 19.2.2022 klo 16-18: Hevosen lastauskoulu 2: Lastauskoulutuksen jatkotaso, lastaustaidon yleistäminen, lähettäminen ja turvallinen purkaminen. Eri häiriöihin siedättämistä. Milloin painetta lisätään ja miksi? Miksi hevonen lastautuu kotona, muttei kilpailuissa? Miten saat hevosesta joka paikassa sujuvasti lastautuvan?

Hiihtoloma!

Ke 2.3.2022 klo 18-20: Jalannostot, vuolu ja kengitys. Miten opetat varsalle ja nuorelle hevoselle jalkojen käsittelyyn ja nostoon, vuoluun ja kengitykseen? Erilaisten ongelmien korjaaminen kouluttamalla. Tämä luento sopii myös kengittäjille ja vuolijoille.

La 5.3.2022 klo 16-18: Tunteva hevonen. Hevonen oppii tunnetilan mukaan tehtäviin ja sen pitkäkestoinen mieliala muuttuu sen kokemusten perusteella. Miten voit muuttaa hevosen käsityksen asioista niin, että se suhtautuu niihin myönteisesti?

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: