Traumatisoituneen hevosen kouluttaminen -webinaari siirtyy 7.2.

Tänään aikataulutettu webinaari ammattilaisille ja tosiharrastajille siirtyy, uusi päivämäärä on 7.2.22 klo 11-13. Webinaarin voi ostaa täältä: https://holvi.com/shop/sempatia/section/webinaarit-ammattilaisille/ ja saat kutsun Teamsiin edellisenä iltana. Ammattilaiswebinaarien hinta on 25 e (sis. ALV) tai 3 webinaaria yhteensä 60 e (sis. ALV).

Hevonen elää ihmisen luomassa maailmassa eikä se ole sille eläinlajina aina helppoa. Hevonen on eläimenä ollut olemassa jo miljoonia vuosia ennen kuin siitä tuli ihmisen kumppanuuslaji, ja se tarkoittaa että sen käyttäytyminen on muovautunut saaliseläimelle sopivaksi jo ennen meitä. Jalostuksella voimme vaikuttaa hevosen synnynnäiseen temperamenttiin jonkun verran, mutta silti hevosessa säilyy ne käyttäytymisen ominaisuudet, joita ilman se ei lajina olisi jäänyt henkiin.

Tämä tarkoittaa mm. sitä, että sellaiset tilanteet, jossa hevonen on pelännyt henkensä puolesta, piirtyvät sen muistiin kerrasta ja pysyvästi. Saaliseläimelle voi olla, että näihin tilanteisiin liittyy jumiin joutumista, kiinni olemista tai sitä, että joku on takertunut sen päähän tai jalkaan. Silloin hevosen pelkokäyttäytyminen on usein suhteettoman voimakasta ja vaarallistakin.
Miten voimme lähteä purkamaan tällaista oppimista ja siedättää hevosta tilanteesen ja tehtävään?

Meillä on hevosia siksi, että ne yleensä pakenevat eivätkä puolustaudu. Kuitenkin hevonen, joka ei pääse väistämään, voi oppia puolustautumaankin. Kuinka lähdet kouluttamaan hevosta, joka käyttäytyy aggressiivisesti?

Mietitään käyttäytymisen juurisyitä ja miten pienestä lähdetään, että hevonen pystyy aidosti muuttamaan opittua käyttäytymistään. Webinaarin luento-osuus n. 1½ h, joka jää kuukaudeksi katsottavaksi. Sen voi ostaa verkkokaupasta myöhemminkin.

Jos sinulla on erityinen aihe, mikä kiinnostaa, käy kirjoittamassa siitä kyselykaavakkeeseen: https://forms.gle/qDVBthgBaBhgi1ZaA
Vastaan mahdollisimman moneen kysymykseen!

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: