Esittely

Tajusin, etten ole vissiin kertaakaan esittäytynyt täällä, vaikka olen kirjoittanut blogia jo aika monta vuotta. Toki ylävalikosta löytyy jonkinlainen esittelysivu, mutta ajattelin sanoa päivää täälläkin.

Nimeni on siis Minna ja olen 1970-luvulla syntynyt hevoshullu. Minua on kiinnostanut moni asia elämäni aikana, mutta kaikista ennen aina, jostain käsittämättömästä syystä, hevoset. Aloitin ratsastusharrastuksen vuonna 1977 ja olen sen jälkeen ollut tuntiratsastaja, vuokrannut hevosia, hoitanut teininä kansallisella tasolla kilpailevia kisahevosia este-, koulu- ja kenttäpuolella. Olen ratsastanut joskus silloisella Helppo A -tasolla ja hypännyt metrin rataa. Hevosharrastusvuosia on siis tullut täyteen jo yli 40 ja ammattilaiskouluttajavuosia 20. Omia hevosia on ollut vuodesta 2001 ja yhtä kauan on ollut hevosia kotona. Meillä syntyneitä varsoja on noin kymmenen.

Opiskelin ylioppilaskirjoitusten jälkeen ruotsinkielisellä toimittajalinjalla korkeakoulussa sekä valokuvausta. Olen tehnyt myös suurimman osan hevosalan perustutkinnosta. Varsinaisia tutkintoja on kaksi: eläintenkouluttajan ammattitutkinto vuodelta 2010 ja eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto vuodelta 2022, eläinlajina hevonen ja suuntautumisena ongelmakäytöksen hoito.

Työskentelin kymmeisen vuotta freelancertoimittajana ja -valokuvaajana, erityisalueenani hevoset ja ratsastusurheilu. Kirjoitin juttuja moneen hevosalan lehteen kotimaassa ja Ruotsissa sekä raportoin MM-kisoja myöten. Olen aina ollut erityisen kiinnostunut kouluratsastuksesta ja eniten olen siitä oppinut seuraamalla ja kuvaamalla kymmeniä eversti Carden kursseja sekä Tuire Kaimion valmennuksia.

Toinen suuri kiinnostuksen aiheeni on hevosten luontainen käyttäytyminen ja siinä olen oppinut paljon seuraamalla satoja tunteja melko luonnollisissa oloissa eläviä hevosia mm. Saarenmaalla Virossa sekä New Forestissa. Myös kotona asuvat hevoset opettavat minua koko ajan lisää, mm. viime vuosina siitä, mikä varsojen isän rooli on ja kuinka tärkeä perhesuhteet ovat hevosillekin. Kirjoitan siitäkin joskus kirjan.

Siirryin kouluttajaksi siksi, että minusta tuntuu hyödyllisemmältä siellä kuin valokuvaajana tai toimittajana. Hyviä valokuvaajia on paljon, hyviä hevostenkouluttajia ei ehkä niin paljon. Teen työtäni yhdistämällä tutkittu tieto hevosten käyttäytymisestä, oppimisesta ja mm. kivun tunnistamisesta ja hyvinvoinnin arvioimisesta käytännön kouluttamiseen, josta on useiden satojen hevosten kokemus. Olen myös erikoistunut hevosharrastajien ja -ammattilaisten kouluttamiseen mm. oppimisen ja kouluttamisen sekä hevosen käyttäytymisen ja tunteiden aihepiiristä. Vuonna 2020 ilmestyi ensimmäinen tietokirjani ”Toimiva hevonen – näin onnistut” joka on saatavilla myös ruotsiksi.

Tässäpä tärkeimmät. Asun Sipoossa perheeni kanssa, ja pienellä tilallamme elää myös koiria, kissoja, kanoja, lampaita, kolme lapinlehmää ja yli kymmenen hevosta. Hevosten ikähaitari on nollasta 20 vuoteen ja rotuja on shetlanninponista arabiin, quarteriin, trakehneriin, pohjoisruotsinhevoseen ja andalusialaisiin. Kiva, kun löysit tiesi tänne! Toivottavasti sivuista löytyy jotain kiinnostavaa.


Arabia mietityttää moinen otsatukan oikaisu.

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: