Joulukalenteri 4

Aivojumppaa aamuisella: Kuinka monta tapaa keksit opettaa hevosta menemään traileriin? Työskentelen yhä vieläkin lastauskoulutuskirjani kanssa ja totesin, että ehkä pitää rajata koulutusohjeiden määrää kuitenkin neljään.

Olisi ihanaa, kun olisi vain yksi totuus. Tässä on The Menetelmä, toteuta se, niin hyvää tulee. Mutta kun ei ole. Hevosia on erilaisia, niillä on erilaiset synnynnäiset ominaisuudet ja erilainen oppimishistoria. Siinä, missä aivan kokemattoman hevosen opettaa yleensä lastaukseen nopeasti (toissaomakasvattini oli ensimmäisellä harjoituskerralla sisällä 1 minuutissa 20 sekunnissa ja seisoi siellä kuin tatti niin kauan kuin piti pari minuuttia myöhemmin, sitä seuraava oli isompi ja sillä kesti muutama minuutti pitempään, tämänvuotinen taas oli sellainen parin minuutin pikkuyksilö) sellainen hevonen, jolla on jo kokemuksia kuljetuksesta, voi vaatia enemmän jumppaamista noin koulutuksellisessa mielessä. Jos hevosta pelottaa jo avoimen trailerin näkeminenkin, tekemistä on rutkasti enemmän. Kannattaa siis edes vähän kouluttaa jo ennen kuin edessä on kuljetustarve.

Hevonen oppii nopeasti, niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksista. Yritä varmistaa, että ensimmäiset kokemukset ovat niitä hyviä.
Facen puolella on muuten ohjeet hevosen ilotulitteisiin siedättämiseen: https://www.facebook.com/hevostenkoulutus/videos/1352732598867480/Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: