Toimiva lastaus -kirjasta sanottua

Tänään on tasan viikko siitä, kun sain ensimmäiset kappaleet kirjasta, ja nyt siitä on ilmestynyt jo kaksi arvostelua. Ensimmäinen Maaseudun Tulevaisuudessa, toinen Hevosurheilussa. Kiitos! Näin kirjoittajana yksi vähän sellainen vaaniva tausta-ajatus on, että mitä jos ketään ei kiinnosta? On siis mahtavaa, että kiinnostusta on!

Tähän mennessä sanottua:

”Viikonlopun Hevoset-messuille ilmestyvän Toimiva lastaus -kirjan ensimmäinen painos vakuuttaa. Näin tämä homma onnistuu, ei se ole ydinfysiikkaa. Tallberg avaa sadalla sivulla ja kymmenillä kuvilla hevosen ajatukset, tunteet ja kokemukseen perustuvan käyttäytymisen, jotka traileriin lastautumiseen ja siinä matkustamiseen liittyvät. On hyvä ymmärtää, että lastauksessa on kyse kommunikaatiosta ja ahtaissa paikoissa hevosen ja ihmisen välinen kommunikaatio korostuu.” (MT)

”Tallbergin kirja olisi voinut ilmestyä jo aikoja sitten, mutta ehkä juuri tässä hetkessä ja ilmapiirissä sen arvo ymmärretään kirkkaammin kuin aiempina vuosikymmeninä olisi tapahtunut. Kirja auttaa osaltaan hevosihmisiä ymmärtämään ja käsittelemään hevosta tavalla, joka edistää sen hyvinvointia.” (MT)

MT: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/hevoset/d4848082-fc5b-431e-b10e-4f17d069d39f

”Ilman traileria käydyissä harjoituksissa on taas käytetty paljon mielikuvitusta: hevosta altistetaan erilaisille tiloille ja alustoille. Tallbergin mukaan monia hevosia vaivaa alustaherkkyys, joka on voinut herkistää lastauspelkoa entisestään. Myös monia hevosia pelottavaa lastaussillan sulkemista voi harjoitella ilman traileria. Harjoituksissa hyödynnetään muun muassa erilaisia levyjä, puomeja ja tolppia. Kaikissa harjoituksissa on tavoitteena, että hevonen oppisi suhtautumaan uusiin tilanteisiin ja harjoituksiin myönteisesti.” (HU)

HU: https://ratsastus.hevosurheilu.fi/neuvonta/hevosenpito/minna-tallbergin-vinkit-onnistuneeseen-lastaukseen (tilaajille)

Kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun parissa päivässä ja toinen (kyllä, isompi) painos tulee painosta 19.4. Omasta verkkokaupastamme tilattuna saat kirjasi nopeimmin, muihin kirjakauppoihin se on kyllä tulossa! https://holvi.com/shop/kuuranmaen/section/kirjat/

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Jätä kommentti