Tulevat hevoskurssit

Syksyn ja alkutalven varmistuneet kurssit (ja niihin toimivat linkit!):

11.-12.10.2013: Positiivinen vahvistaminen hevosten koulutuksessa: 2 h teoria (Nurmijärvi), 3 h käytäntö (Sipoo)

Facebook-sivu, johon tulevat kurssia koskevat päivitykset: https://www.facebook.com/events/1418021555076363/

Ilmoittautumiset Vision verkkokaupan kautta: http://www.koirakouluvisio.com/hevostuotteet/koulutus/positiivinen-vahvistaminen-hevosten-koulutuksessa.html

Huom! Kuuntelupaikka tälle kurssille syyskuun loppuun asti vain 10 e (norm. 29 e)! Paikkoja rajoitetusti.

Kurssilla käydään läpi positiivisen vahvistamisen periaatteet ja niiden oikea käyttö hevosten koulutuksessa. Mitä kaikkea voidaan käyttää positiivisena vahvisteena koulutuksessa? Miksi käyttäisin ruokaa kouluttaessani hevosta? Miten saan hevosestani turvallisesti käyttäytyvän, vaikka se innoissaan havittelee ruokaa? Missä vaiheessa ruokapalkinnoista luovutaan?

Vaikka hevosille on kautta aikojen käytetty onnistuneesti myös ruokapalkintoja koulutuksessa, niiden käyttämisessä on omat haasteensa. Jotta hevosharrastajatkin pääsisivät nauttimaan positiivisen vahvistamisen tuomista eduista ilman pelkoa haittapuolista, kannattaa opetella käyttämään niitä oikein.

Operantisti koulutettu hevonen, joka saa itse kokeilla eri asioita ja jota palkitaan oikeasta toiminnasta, on ilo katsella ja yhteistoiminta on myös ihmiselle palkitsevaa. Videoklipit täydentävät havainnollisin esimerkein teoriaosuuden sisältöä ja käytännön osuudessa osallistujat pääsevät itse harjoittelemaan positiivisen vahvisteen käyttöä kurssihevosten kanssa ja katsojat näkevät, miten positiivinen vahvistaminen vaikuttaa hevoseen.

1.-2.11.2013; Lastauskoulu 1: Hevosen kouluttaminen lastaukseen: 2 h teoria (Nurmijärvi), 3 h käytäntö (Sipoo)

Facebook-sivu, johon tulevat kurssia koskevat päivitykset: https://www.facebook.com/events/475362672561020/

Ilmoittautumiset Vision verkkokaupan kautta: http://www.koirakouluvisio.com/hevostuotteet/koulutus/lastauskoulu-1-hevosen-lastaaminen.html

Miten hevonen opetetaan itse menemään traileriin ja pysymään siellä? Onko väliä, millä tavalla hevonen koulutetaan, kunhan lopputulos on sama: hevonen menee traileriin ja pysyy siellä?

Käymme videoesimerkein läpi koulutuksen eri vaiheita ja sitä, miten kuljettamisesta tehdään hevoselle ja omistajalle mahdollisimman rauhallinen kokemus.

Miten varsan kanssa toimitaan ennen ensimmäistä kuljetusta? Mitä tutkimukset sanovat hevosten kuljettamisesta? Entäs sitten, kun kaikki ei sujukaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset Hevosen lastaaminen -kurssilla. Käytännön osuudessa näet, miten kouluttaminen toimii käytännössä. Käytännön harjoittelupaikan lunastaneet saavat mahdollisuuden harjoitella eri lastaustapoja kurssihevosillamme.

Kouluttajana toimii ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja Minna Tallberg, joka on onnistuneesti auttanut useita kymmeniä hevosia ja niiden omistajia lastausongelmien ratkomisessa. Teoria 2 h (Vision tilat, Kauppanummentie 8, Nurmijärvi) ja käytäntö 3 h (Pohjois-Sipoo)

29.-30.11.2013: Lastauskoulu 2: Kun lastaus on ongelma:

2 h teoria (Nurmijärvi), 3 h käytäntö (paikka varmistuu myöhemmin: talli, jossa on lastausongelmahevonen/hevosia)

Facebook-sivu, johon tulevat kurssia koskevat päivitykset: https://www.facebook.com/events/426753310769187/

Ilmoittautumiset Vision verkkokaupan kautta: http://www.koirakouluvisio.com/hevostuotteet/koulutus/lastauskoulu-2-kun-lastaus-on-ongelma.html

Lastauskoulu 1:n jälkeen pidettävä Lastauskoulu 2 pureutuu koulutuspäivän aikana muutamaan aitoon lastausongelmaan ja niiden ratkaisuun. Päivä yhdistää teorian ja käytännön niin, että katsojat saavat runsaasti käytännön vinkkejä omankin hevosen lastausongelman ratkaisemiseksi. Kurssi pidetään Uudellamaalla lastausongelmia omaavien hevosten kotitalleilla.

Huomioithan tullessasi kurssille, että kaikilla kursseilla on videointikielto. Syy siihen on selvä: käytännön harjoittelupaikan lunastaneet saavat mahdollisuuden ohjattuun harjoitteluun ja oppivat myös eniten, mutta heillä pitää olla myös työskentelyrauha ilman pelkoa siitä, että joutuvat nettiin arvosteltavaksi.

Julkaissut Minna Tallberg

Hevostenkouluttaja ja valokuvaaja. Horse trainer and photographer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: